YEŞİL BURSA TURU 1 GECE KONAKLAMA Tur Programı

İznik Gölü, Bursa, Tophane, Cumalıkızık, Saitabat Şelalesi, Trilye, Mudanya

Şehzade Mustafa Türbesi,Gölyazı

 

1 GECE KONAKLAMA

 

1.GÜN |  İSTANBUL-İZNİK - İZNİK GÖLÜ – CUMALIKIZIK – SAİTABAT ŞELALESİ- ŞEHZADE MUSTAFA TÜRBESİ

07:00 da İncirli Alfemo önü

07:30 Mecidiyeköy Teknosa

08:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi

Hareketimiz ile birlikte Osmangazi körüsünden geçiyoruz İlk önce 8. yüzyılda şehri kuşatan Müslüman Arap ordularında sancaktar olarak görev yapan Abdülvahap Sancaktar’ının  türbesinin de bulunduğu Sancaktarı Tepesi'ne çıkıyoruz. Burada rehberimizden İznik tarihi hakkında bilgi alıp, fotoğraf molası verdikten sonra  merkeze iniyoruz. İznik’ten Yenişehir ve Bursa yönüne giden yolun başındaki Yenişehir Kapısı, şehir surlarının doğusundaki Lefke Kapı, Sırasıyla Osmanlı mimarisinin İznik'teki en önemli abidevi yapısı olan Yeşil Camii,Sultan I.Murad’ın annesi Nilüfer Hatun’un adına, 1388 yılında İmarethane olarak yapılan Nilüfer Hatun İmareti (günümüzdeki ismiyle İznik Müzesi)  halk arasında Çarşı (Çukur) Cami diye adlandırılan İznik'te inşa edilen ilk Osmanlı camisi olan Hacı Özbek Cami, Anadolu’da ayakta kalmış tiyatroların en önemlilerinden birisi olan Antik Roma Tiyatrosu gezilerinden sonra Osmanlıların İznik’i ele geçirmesinden sonra 1331 yılında camiye çevirdikleri,  Atatürk Caddesi ile Kılıçaslan Caddesi’nin kesiştiği kavşakta yer alan Ayasofya Kilisesi'ni (Ayasofya Müzesi) gezip   İznik Çini Atölyelerinde alışveriş molası ve Cumalıkızık’a hareket ediyoruz. Konuk Evi, Sanat Evi, Çoban Evi, Etnografya Müzesi'ni gezip dünyanın en dar aralığı olan Cin Aralığı'ndan geçmeyi deneyeceğiz. Köyde vereceğimiz alışveriş molasından sonra Bursa’ya geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

 2.GÜNPAZAR:BURSA – HACİVAT VE KARAGÖZ EVİ – IRGANDI KÖPRÜSÜ - ULU CAMİİ – TOPHANE - MUDANYA – GÖLYAZI- TRİLYE-İSTANBUL

Sabah otelde alacağımız kahvaltıdan sonra Bursa turumuza başlıyoruz. Gezimize Hacivat ve Karagöz’ün Evi ile başlıyoruz.Bursa’nın halk oyunu olan Kılıç Kalkanla ilgili bilgilerin verildiği ve kıyafetlerinin sergilendiği evi ziyaret ediyoruz. Sonrasında tarihte sadece Dört Köprü üzerinde çarşıların olduğu Irgandı Köprüsü gezimizi gerçekleştiriyoruz. Heykel, Yeşil Camii ve Yeşil Türbe gezilerinin ardından tarihi bölgede serbest zaman veriyoruz. Tarihi Kapalı Çarşı ve Ulu Camii gezildikten sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane’ye çıkıyor ve şehrin panoramik fotoğrafını çekip Mudanya’ya hareket ediyoruz. Şahane bir atmosfere sahip olan kordon boyunda yürüyüşe çıkıyoruz ve kordon boyunun sonunda bulunan Mudanya Mütareke Evi’ni geziyoruz. Mudanya gezimizi tamamladıktan sonra TRİLYE kasabasına geçiyoruz. Günümüzde bazı televizyon dizilerinin de çekimlerinin gerçekleştiği Trilye’ de Eski Roma döneminden kalma hamam ve kiliseyi geziyoruz , daha sonra Taş mektebi dışarıdan görüp sahil şeridine geçiyoruz . Bir doğa harikası olan kasabanın denize sıfır konumda kurulu olan yöresel zeytinyağı ve hediyelik eşya satıcılarının bulunduğu yerde alışveriş molası veriyoruz. Ardından sahil şeridinde gezintiye çıkıyoruz. Trilye gezimizin ardından bir başka tarihi ve doğa güzellikleri ile ön plana çıkmış olan Gölyazı’ya geçiyoruz. Uluabat gölü üzerinde bir yarımada şeklinde bulunan kasaba Eski roma döneminden kalma eserleri ile tarih severlerin ilgi odağı olmuş durumdadır. İlk olarak Tarihi Çınar ziyaretimizle başlıyoruz ve rehberimiz eşliğinde hikâyesini dinledikten sonra köy meydanına geçiyoruz ve alışveriş için küçük bir serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından yarımadanın çevresini dolaşıyoruz. Gölyazı gezimizi de tamamladıktan sonra İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak başka bir bzctur organizasyonunda görüşmek üzere sizlerle vedalaşıyoruz.

 

 

Tur Ücretine Dahil Olan Hizmetler

  • LüxOtobüsler  ile Ulaşım
  • Bzc Araç içi ikramlar
  • Bursa’da 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Türsab Zorunlu Seyahat Sigortası

 

Tur Ücretine Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yolculuk süresince alınan ekstra yiyecek ve içecekler
  • Kişisel Harcamalar
  • Öğle Yemekleri
  • Müze  ve Ören Yeri Giriş Ücretleri 

 

OTOBÜSLER:

(25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)
|MERCEDES Travego/Tourismo 46+1
|NEOPLAN Cityliner/Tourliner 46+1


MIDIBUSLER:

(17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır)
|ISUZU TURKUAZ 31+1

MINIBUSLER:

 ( 16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır)
|VW VOLT  12+1
|VW CRAFTER  16+1

|MERCEDES SPRINTER 12+1 ve MERCEDES SPRINTER  16+1

 

 

 

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • İNCİRLİ ALFEMO ÖNÜ (00:00)
  • KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ (23:00)
  • MECİDİYEKÖY TEKNOSA ÖNÜ (23:30)
Notlar

İptal Şartları

Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
0850 302 83 19


Bu çıktı 25.04.2024 13:49 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.