EDİRNE-İĞNEADA Tur Programı

 

EDİRNE - İĞNEADA

 

 

TURU

 EDİRNE ŞİMŞEK HOTEL

EK HİZMETLER DAHİL !

1 GECE 2 GÜN 1 GECE KONAKLAMA

            

1.Gün   Edirne - Longoz - Kırklareli

00:00 İzmit Perşembe Pazarı

00:30 Gebze Center önü

01:15 Kadıköy Evlendirme Dairesi

01:30 Mecidiyeköy Migros Önü

01:45 Ömür Plaza önünden hareket

Hareket noktalarımızdan katılan misafirlerimizin alınmasının ardından (yol ve hava durumuna bağlı olarak Dupnisa Mağarasına gidilecektir) Longoz ormanlarının içinden yolculuk yapacağımız Duplisa (İblisima) Mağarasına hareket ediyoruz. Dupnisa mağarası içinden nehir geçen 3200 metrelik galerisiyle eşsiz güzellikte el değmemiş sarkık ve dikitleriyle her bölgeden gezginlere, kampçılara ve turizme hizmet veriyor. Mağara ağzından yukarıya gürgen ve palamut ağaçlarıyla kaplı yamaçtan tırmanarak yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüşle mağaraya geliniyor. Sığınak olarak kullanılabilirliği incelenmiş mağara, ağzından çıkan ağaçların yanına basamaklı ahşap merdivenden galeriye iniliyor.(Önemli not:15 Kasım – 15 Mayıs arası yarasaların üreme dönemi olduğundan mağara geziye kapatılıyor.Bu dönemlere denk gelen turlarımızda alternatif olarak Kırklareli şehir merkezi,Yayla mahallesi,Hızır Bey Camii,Kültür Evi,Atatürk Evi Müzesi gezileri yapılır.) Mağarayı gezdikten sonra Trakya'nın önemli doğa ile iç içe sahil kasabası İğneada‘ya ulaşıyoruz ve daha sonra harap, yıkılmış kalesi içinde odunculuk ve balıkçılıkla geçinen Rumların yaşadığı evleri görüp İğneada limanına gidiyoruz. Ardından fotoğraf çekmeye elverişli manzarasından ve eşsiz temiz havasından yararlanıyoruz. Son olarak; Bölgedeki Bulgaristan sınırına en yakın köy olan Beğendik Köyüne ulaşıyoruz ve buradan sınırın öbür tarafında olan Rezova köyünü uzaktan görmemizin sonrasında Edirne merkezde bulunan otelimize yerleşmek üzere Edirne merkeze doğru hareket ediyoruz. Ardından otelimize yerleşme konaklama ve akşam yemeği otelimizde.


Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı:Mola verilecek dinlenme tesisinde serbest olarak alınıyor. (Ekstra)
Öğle Yemeği:Bölge restoranlarında serbest olarak alınıyor.
Akşam Yemeği:Tur ücretine dahil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor.

 

2.Gün  Edirne - İstanbul

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında ilk çağda antik adı bir Trak köyü olan Orestia, Romalılar döneminde Hadrianapolis şehri ve Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış ve sahip olduğu mimari yapıtlarıyla bir müze şehir olan Edirne’ye varış. Sonrasında 24 Temmuz 1923 Lozan Barış Antlaşmasıyla Türk topraklarına katılan, Edirne’ye 4 km.lik doğa ve tarihi yoluyla bağlanan Karaağaç gezisi, Tarihi Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı, Tren istasyonu gezileri sonrasında Kır kahvesinde mola veriyoruz. Buradaki molamızın ardından, Edirne Şehir Merkezine dönerek Edirne’ deki gezimize başlıyoruz. II. Balkan savaşları sırasında Edirne savunmasının yapıldığı Askeri Mimari örneği Bucuktepe Tabyasında Şükrü Paşa Anıtı, Balkan Savaşı Müzesi, Sırp Sandığı Müzesi, Saray içi gezisi, Tarihi Kırkpınar yağlı güreş meydanı, Adalet Kasrı, Fatih ve Saray köprüleri gezilerimizi yapıp Fatih Sultan Mehmet ve Cem Sultan’ın doğup hükümdarlık sürdükleri Edirne Saray kalıntılarında ve Babüssade, Saray mutfakları, Cihannuma Kasrı, Kum kasrı ve hamamı, Balkan şehitliğini geziyoruz. 16.y.y.da Su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği ve 2004 yılında Avrupa Konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne sahip II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Üç Şerefeli Camii, yazılarıyla ünlü Eski Camii (Ulu camii) ve Mimar Sinan’ın “Ustalık Eserimdir” dediği Selimize Camii ve Arasta Çarşısı gezilerinden sonra Edirne’nin ünlü badem ezmesi alışverişimizi yapmak üzere Keçecizade Şekerleme Mağazasını ve Edirne Peyniri alışverişi yapmak üzere Yazıcı Peynir Mağazası gezimizin ardından Edirne’nin eski bir geleneği Aynalı Gelin Süpürgesi, Yöresel Meyve Sabunları alma fırsatı için serbest zaman ve alışveriş molası veriyoruz. Dönüş yolculuğumuza başlıyor, akşam saatlerinde siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktada bırakarak bir başka BZCTUR organizasyonunda görüşmek dileğiyle veda ediyoruz.


Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı:Tur ücretine dahil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
Öğle Yemeği:Köfte Menü 1 porsiyon Köfte veya Ciğer ½ Salata Acı Sos Ayran Tatlı (Ekstra)
Akşam Yemeği:Mola verilecek dinlenme tesisinde serbest olarak alınıyor (Ekstra)

Tur Ücretine Dahil Olan Hizmetler

  • LüxOtobüsler  ile Ulaşım
  • Bzc Araç içi ikramlar
  • EDİRNE ŞİMŞEK OTEL Yarım Pansiyon Konaklama
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Türsab Zorunlu Seyahat Sigortası

 

Tur Ücretine Dahil Olmayan Hizmetler

 

  • Yolculuk süresince alınan ekstra yiyecek ve içecekler
  • Kişisel Harcamalar
  • Öğle Yemekleri
  • Müze  ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

OTOBÜSLER:

(25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)
|MERCEDES Travego/Tourismo 46+1
|NEOPLAN Cityliner/Tourliner 46+1


MIDIBUSLER:

(17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır)
|ISUZU TURKUAZ 31+1

MINIBUSLER:

 ( 16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır)
|VW VOLT  12+1
|VW CRAFTER  16+1

|MERCEDES SPRINTER 12+1 ve MERCEDES SPRINTER  16+1

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 29.03.2024 16:04 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.