KARADENİZ VE BATUM TURU 6 GECE Tur Programı

   KARADENİZ - BATUM 

TURU 

ONLİNE SATIN AL

3 - 6 - 9 Taksit !

7 GÜN 6 GECE OTEL KONAKLAMASI

Samsun - Ordu - Amasya - Trabzon - Maçka - Rize - Ayder - Batum - Artvin - Sinop

1.GÜN:

  • 18.00 Bakırköy İncirli Alfemo Önü
  • 18.30 Mecidiyeköy Teknosa Önü
  • 19.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi
  • 20.00 Gebze Center
  • 22.00 İzmit Halk Evi karşısı


2.GÜN:

Yolda alacağımız kahvaltı sonrası Amasya’ya varıyoruz. Amasya Kalesi ve Kaya Mezarlarını, tarihi köprüler, Amasya evleri ve hazarenler konağı Sultan II. Bayezid adına 1485 yılında yapılan içinde camii, medrese, Gökmedrese (1267). Çelebi Mehmed Medresesi (1415) Merzifon. Büyük Ağa Medresesi (1488).Küçük Ağa Medresesi (1463- 1464). Hakala Yolpınar Köyü Kasım Bey Medresesi (1463-1464) imaret türbe, şadırvan ve çeşme bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesini. Burma Minareli Camii ve Şehzadeler Parkı, Fethiye Camii (Bizans- Danişmend 11. Gümüşlü Camii (1326).Saraçhane Camii (1372)Çilehane Camii (1413) Amasya Müzesini ziyaret ediyoruz ve Ferhat su kanalı ardından, Samsun’a yola çıkıyoruz. 1 saat sonra Samsun’a ulaşıyoruz ve öğle yemeğimiz için pidecimize gidiyoruz. Atatürk’ün Evi Atatürk heykeli, arkeoloji müzesi Onur ve İlk Adım Anıtını geziyoruz. İlk Adım Anıtında fotoğraflarımızı çektikten sonra, Bandırma Vapurunu ziyaret ediyoruz. Bandırma vapuru gezileri sonrasında akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz. (Samsun veya Ordu)

3.GÜN:

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Giresun’a hareket ediyoruz. Giresun’da fındık alışverişi yapma fırsatı buluyoruz ve ardından Akçaabat’a hareket ediyoruz. Heyelan sonucunda oluşan Sera Gölü gezimizi gerçekleştiriyor ve göl kenarında çaylarımızı yudumladıktan sonra, Akçaabat’ta öğle yemeği molası veriyoruz.(Meşhur Akçaabat Köftesi ve Laz böreği) Rönesans zamanında yapılmış, 1572 yılında camiye çevrilen, 1964 tarihinde müzeye çevrilmiş Pontus Devletinin önemli eserlerinden biri olan Ayasofya Müzesini geziyoruz. Trabzon merkezde küçük bir gezinti yapıyoruz. Bu gezintide Trabzon’a has olan Telkâri Sanatının örneklerini görebileceğimiz ve satın alabileceğimiz Telkâri Atölyesi ve Mağazasını geziyoruz. Sonrasında 1300 m. yükseklikte yüksekte bulunan Sümela Manastır’ının bulunduğu Maçka ve Altındere Vadisine gidiyoruz. (Sümela Manastırı tadilatta olup açılırsa gezilecektir). 2000 metrelik bir yolu minibüslerle aştıktan sonra, Sümela Manastırı’na ulaşıyoruz. M.S. 4.yy'da Atina'dan gelen iki keşiş tarafından temelleri atılan manastır, deniz seviyesinden 1300m yükseklikte Kara Dağ’ın yalçın yamacına inşa edilmiştir. Tarihi değeri, ihtişamlı mimarisi,  Ana Kaya Kilisesi, öğrenci odaları, misafirhaneler, ayazma ve eşsiz fresklerin görüleceği ziyaretimizin ardından vadiden ayrılarak Zigana Hamsiköy’e varıyoruz ve gezimiz sonrası akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz. (Trabzon veya Maçka) 


4.GÜN:

Sabah Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, Soğuksu Mevkiine doğru yola çıkıyoruz. Burada bizi bir 20.yy şaheseri olan Atatürk Köşkü karşılıyor. Ulu Önder bu köşkü 1924 ve 1930 yıllarında iki kez ziyaret etmiş, 1937 yılında burada kalarak vasiyetinin bir kısmını da bu köşkte yazmıştır. Köşk’ün mimarisi ve bahçesi sizleri büyüleyecektir. Köşk ziyareti sonrası, Trabzon da serbest zaman geçiriyoruz alışveriş imkânı buluyoruz. Verdiğimiz mola ardından Sürmene’ye doğru hareket ediyoruz. Sürmene’de Memiş Ağa Konağı’nı geziyoruz. Türk ve Rum mimarisinin ortak emeğini gördükten sonra, Sürmene de, Sürmene Bıçağı hakkında bilgilendikten ve dileyen misafirlerimiz bıçak alışverişi yaptıktan sonra Sürmene’de Memiş Ağa Konağı’nı geziyoruz. Türk ve Rum mimarisinin ortak emeğini gördükten sonra, Of üzerinden Çaykaraya varıyoruz. Sonrasında Uzungöl’e hareket ediyoruz. Uzungöl’e vardıktan sonra, burada yöreye has olan Kuru Fasulye veya Alabalık Menüsü alarak öğle yemeğimizi yiyoruz. Yemek sonrası Uzungöl’ü seyredip fotoğraflıyoruz ve Uzungöl’de gezimize minibüslerimize binerek devam ediyoruz. İlk olarak Karaster – Lustra – Yaylaönü Yaylalarını görmek üzere yola çıkıyoruz. Karaster–Lustra-Yayla önünde vereceğimiz molalarda fotoğraflar çekebiliriz. Sonra Uzungöl’e geri dönüyoruz. Rize’ye hareket ediyoruz ve Çay Fabrikası, Botanik Bahçesi, Ziraat Çay Enstitüsü ziyaretlerimizi yapıyoruz. Burada dünyanın en lezzetli çaylarını içtikten sonra ve dileyenler misafirlerimiz çay satın alabilirler. Gezimiz sonrasında akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz. 

5.GÜN: 

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, Klaskur Vadisi’ne gidiyoruz. Burada farklı yaşam alanlarını içinde barındıran ve doğal güzelliğini korumuş ekosistemi göreceğiz. Gürcistan sınırına yakın olan Borçka’ya ulaşıyoruz. Sınır belirlenmeden önce 18 köyden oluşan, sınır bölündükten sonra ise 6 köyden oluşan Artvin'in ilçesi Borçka'dan minibüslerimizle Karagöl’e gidiyoruz. Denizden yüksekliği 1500 metrede bulunan ve 19.yy da bir heyelan sonucu Klaskur Deresinin önünün kapanmasıyla oluşmuş bir doğa harikası Karagöl’de ulaşıyoruz. Göl kenarında çayımızı içtikten sonra Karagöl etrafında kısa yürüyüş yaparak bol temiz hava alıyoruz ve bölgeyi gezdikten sonra otobüsümüze geri dönüp Karadeniz’in ilginç şehri Artvin’e ulaşıyoruz. Öğle yemeğimizi Artvin’e has etlerden oluşan Kafkasör yaylasında alıyoruz. Yemek sonrası, Artvin şehir merkezindeki Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’E ait, dünyadaki en büyük heykeli panoramik olarak görüyoruz. Boğa güreşlerinin yapıldığı, Kafkasör yalazında serbest zaman veriyoruz. Dünya’nın en büyük barajı olan Deriner Barajını gördükten sonra akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz.

6.GÜN:

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası yolculuğumuza başlıyoruz. Hopa güzergâhından Sarp sınır kapısına varıyoruz. 1 saat süren gümrük işlemlerinin ardından, 112 hektar alana kurulu eski Sovyetler Birliğinin en büyük Sınır Kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan / Acara bölgesine geçiyoruz. Hz. İsa’nın On iki Havarisinden biri olan St. Mathias`ın mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio – Apsaros, Batum şehir merkezine doğru devam ederken Bayburt'tan doğup Batum sınırlarına kadar uzanıp, kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü'nü göreceğiz. Dünya'nın el ile hazırlanmış ikinci büyük bahçesi olan tropik bitkileri ile ünlü Batum Botanik Bahçesini geziyoruz.  Birbirinden farklı bitki örtüsünün yer aldığı bu büyük bahçede, fotoğraf molamızın ardından kısa bir dinlenme ve gezimiz sonrasında şehir merkezine dönerek öğle yemeğimizi alıyoruz. (Yöresel yemekleri olan Ğaçapuri veya Türk Yemekleri). Ardından, Tarihi Meryem Ana Katedral Kilisesi'ni, Ali ve Nino Heykeli gezileri Tarihi Orta Camii, Rus Ortodoks Kilisesi, Ermeni Ortodoks Kilisesi, Poseidon Anıtı, Pizza Meydanı, Tiyatro Binasını, Medea Heykeli'ni, Alfabe Kulesi, Batum Limanı'nı ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa meydanını göreceğiz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında Sarp Sınır Kapısına hareket ediyoruz. 1 saat süren gümrük işlemlerinin ardından otelimizde hareket ediyoruz. (Rize Çayeli)
 

NOT: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum' a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM'a geçişleri için, velilerinden noter onaylı muvaffakatname almaları zorunludur. 

7. GÜN:

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Ayder Yaylasına hareket ediyoruz. Yaylada serbest zaman veriyoruz. Tulum eşliğinde horon oynayarak dünyanın en güzel şelalelerinden biri olan Gelin Tülü Şelalesini görüp fotoğraflıyoruz. Serbest zaman esnasında yürüyüş, foto safarinin yapabiliriz. Sonrası, Çinçiva Kahvesinde mola veriyoruz. (Şenyuva) Ardından Zil kale turumuzu gerçekleştiriyoruz ve Çamlıhemşin’e harek ediyoruz. Fırtına Vadi boyunca, Tarihi Konaklar, Taş Kemer Köprüler gördükten sonra yeşilin her tonunu bulunduran fırtına vadisinde öğle yemeğimizi alıyoruz (Yöresel Lezzetler Muhlama, Laz Böreği, Kara Lahana Sarması, Kırmızı Benekli Alabalığı) Öğle yemeğimizi yedikten sonra dileyen misafirlerimiz rafting yapabilirler.(Ekstra 50TL) Pazar, Ardeşen ilçelerinden geçerek, Rize bezi atölyelerinin bulunduğu ve dünyada meşhur ketenden yapılmış olan Rize bezi alışverişi sonrası, Ordu’ya hareket ediyoruz. Ordu Boztepe’ye Teleferikle çıkıyoruz (Ekstra). Ordu’yu yüksekten seyrettikten sonra akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz. 

8.GÜN:

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Ünye’ye hareket ediyoruz. Ünye gezisinde verilen yeterli serbest zaman molası ardından öğle yemeği için Terme Pidesi yiyoruz. Ardından Terme’ye devam ediyoruz. Terme’de pirinç alışverişi yapma imkanı buluyoruz. Sonrasında Çarşambada Yeşil ırmak üzerinden geçerek Samsun Merkeze geliyoruz. Burada, Kadın Savaşçılar Topluluğu olarak bilinen Amazon’ları temsil eden Amazon Heykeli’ni görüyoruz. Serbest vakitte dileyen misafirlerimiz teleferikle (ekstra) Amissos Tepesi’ne çıkabilirler. Buradaki Tümülüs’leri gördükten sonra, ülkemizin kuzeydeki ili Sinop’u geziyoruz. Küçük ve şirin bir il olan Sinop’ta ülkemizin tek fiyordu, yemyeşil ormanı, denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Hamsilos Koyu, Akliman’ı geziyoruz. Öğle yemeği için Sinop’ta deniz yemekleri veya Sinop mantısı yiyoruz. Yemek sonrası romanlara, türkülere konu olmuş Tarihi Hapishaneyi ve Maket Gemi Yapım Atölyelerini geziyoruz. Dileyen misafirlerimiz maket gemi satın alabilirler. Sinop gezimizi tamamladıktan sonra dönüş yolculuğumuz için Sinoptan ayrılıyoruz. Önce İzmit’e hareket edip, daha sonra İstanbul'a ulaşarak başka bir BZC TUR organizasyonunda görüşmek üzere sizlerle vedalaşıyoruz.

NOT: Rehberimiz gezilecek yerler aynı kalmak şartıyla, gününde ve saatinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Rezervasyon halinde kabul edilmiş sayılmaktadır.

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Araçta ve Tesislerde Kaybolan eşyalardan acentamız sorumlu değildir.
    • Rehber; hava,yol ve konaklama şartlarına uygun olarak,turda ve otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Turlarda Müze ve Ören yeri girişleri için MÜZE KART alarak giriş ücretleri masraflarını en aza indirebilirsiniz.
    • Turlarımız talep doğrultusunda 27 veya 46 Kişilik araçlarla gerçekleştirilir.
    • Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında,turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı BZC TUR'da saklıdır. Turun iptali durumunda BZC TUR iptali bizzat bildirme durumundadır.

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 25.04.2024 20:57 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.