DOĞU ANADOLU TURU 7 GECE Tur Programı

DOĞU ANADOLU TURU

7 GECE OTEL KONAKLAMASI

Yozgat - Tokat - Sivas - Erzincan - Erzurum - Ani Harabeleri - Kars Kalesi - Oniki Havariler Kilisesi - Doğubayazıt - İshak Paşa Sarayı - Muradiye Şelaleleri - Van Kalesi - Akdamar Adası - Akdamar Kilisesi - Ahlat - Selçuklu Mezarları - Tatvan - Nemrut Krater Gölü - Harput - Elazığ -  Malatya - Battal Gazi - Kernek Meydanı - Darende - Somuncu Baba

Doğu Anadolunun Hazinelerine Yolculuk

 

1. Gün İSTANBUL

Değerli misafirlerimiz,

16:00 Bakırköy İncirli Alfemo Önü

16:30 Mecidiyeköy Teknosa Önü

17:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi

18:30 Gebze Center

20:00 İzmit Perşembe Pazarı

hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.

 

2.Gün YOZGAT - TOKAT - SİVAS

Sabah saatlerinde Yozgat'a varıyoruz. Sabah kahvaltımızı yapıyoruz (ekstra) yaptıktan sonra merkez saat kulesi ,18. YY Osmanlı eseri Çapan Oğlu Camii, 19. Y.Y Sivil Mimari eseri olan Nizamoğlu Konağı göreceğimiz yerler arasında olup.Daha sonra alışveriş ve Yozgat yöresel yemeklerini tatmak için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamandan sonra Tokat'a yola çıkıyoruz. Tokat'a vardığımızda Atatürk'ün evi, Sülün Mustafa Paşanın yaptırdığı Mevlevihane Müzesi , Latif oğlu konağı , Ali Paşa Camii, Aşevi , Yağıbasan medresesi, Sulu Sokağı,  Sıkdişini helası ve yazmacılar hanım dışarıdan görüp. Gökmedreseye gidiyoruz. Buraları gezdikten sonra serbest zaman veriyoruz. Serbest  zamanımızın bitimi sonrası Sivas'a geçiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3.Gün SİVAS - ERZİNCAN - ERZURUM

Sabah kahvaltımızı otelimizde yapıyoruz.Daha sonra şehir turumuza başlıyoruz.Selçuklu devletinin  en önemli şehirlerinden olan Sivas'ı tanımaya başlıyoruz. Türk devletinin kuruluşunun temeli sayılan ilk kongrenin yapıldığı binayı panoramik olarak görüyoruz Selçuklu taş işçiliğinin en güzel örnekleri olan Çifte minareli medrese,Şifaiye, I. İzzettin Keykavus Türbesi, Ulucamii, Buruciye Medresesi, Gökmedreseyi görüp Taşhanda alışveriş molası veriyoruz.Molamızın ardından Erzincan'a yola çıkıyoruz. Erzincan’a varış. panoramik Erzincan gezisi ve Girvelik Şelalesi’nin görülmesi ardından Tercan’a hareket. Burada Saltuklu Prensesi Mama Hatun Kümbeti’ni geziyoruz. Kümbetin yanında kervansaray, hamam ve bir de mescit bulunmaktadır.

Rehberimizin detaylı bilgilendirmesinden sonra Aşkale üzerinden Erzurum’a yol alıyoruz. İlk olarak sırasıyla Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Ulu Cami, Tarihi Erzurum Evleri ve Yakutiye Medresesi’ni ziyaret ediyoruz. 23 Temmuz 1919 yılında Erzurum Kongresi’nin yapıldığı kongre binasını geziyoruz. Taşhan’da Oltu Taşı ve gümüş alışverişi için serbest zamanın ardından akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4.Gün Ani Harabeleri - Kars Kalesi - Oniki Havariler Kilisesi

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Kars’a hareket ediyoruz. İlk olarak Kars şehir merkezine 45 km uzaklıkta bulunan Ani Harabeleri’ni göreceğiz. Ermenistan ile sınırımız olan Arpaçay kenarında bulunan Ani Antik Kenti; Ermeni Bagratlı Hanedanlığı’nın kurduğu bir şehirdir. Rehberimiz buradaki tarihi yapılar hakkında bizi detaylı olarak bilgilendiriyor.

Sonrasında Kars şehir merkezine yola çıkıyoruz. Sırasıyla 12 Havariler Kilisesi ile Kars Kalesi’ni ziyaret edip, sonrasında Kars’ta bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5.Gün: Doğubayazıt - İshak Paşa Sarayı - Muradiye Şelaleleri

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Doğubayazıt’a hareket ediyoruz. Yol üzerinde Büyük ve Küçük Ağrı Dağı’nın fotoğraflanması ve Doğubayazıt’a varış. Görkemli İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Ardından Muradiye Şelalesi’ne hareket. Muhteşem şelale manzaraları için fotoğraf molası veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6.Gün: Van Kalesi - Akdamar Adası - Akdamar Kilisesi

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası tarihi Van Kalesi’ne hareket ediyoruz. Kaleyi detaylı olarak gezip Van'ın simgesi olan Van Kedileri’ni görmek için, Van 100. Yıl Üniversitesi içerisinde yer alan Van Kedisi Evi ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz.

Sonrasında Akdamar Adasına hareket. Tekne ile yaklaşık 30 dakika sürecek bir yolculuğumuzun ardından Akdamar Adası'na ulaşıp, muhteşem taş işçiliği örneklerini gözlemleyebileceğimiz Akdamar Kilisesi'ne varıyoruz. Van'ın en önemli turizm noktası olan Akdamar Adası'nda geçirecek olduğumuz keyifli vakitlerin ardından Van’a hareket edip otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

7.Gün: Ahlat - Selçuklu Mezarları - Tatvan - Nemrut Krater Gölü

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı olan ve “Anadolu'nun tapusu” olarak bilinen Ahlat'a ulaşıyoruz. İlk ziyaret noktamız Emir Bayındır Kümbeti olacak. Ardından dünyanın en büyük Türk-İslam Mezarlığı olarak bilinen 8 bin 200 mezar taşının üzerindeki kabartma ve oyma işlemeleri görüyoruz.

Fotoğraf çekimlerimizin ardından otobüsümüze binerek Tatvan’a hareket ediyoruz. Öğle yemeği için serbest zaman. “Büyük İskender’in Cenneti” olarak bilinen Nemrut Krater Gölü’ne minibüslerle hareket ediyoruz. Ortalama 40 dakikalık yolculuk sonrası manzarayı panoramik olarak görebileceğimiz güzel bir noktadan Van Gölü ile Krater Gölü’nü fotoğraflıyoruz. Sonrasında Buhar Bacaları’nı görerek Büyük Göl’e ulaşıyoruz. Gölün özelliği soğuk olmasıdır. Büyük Göl’de verdiğimiz fotoğraf molası sonrası otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

8.Gün: Harput - Elazığ - Malatya

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Muş, Bingöl üzerinden Harput’a varıyoruz. Öğle yemeği için serbest zamanın ardından Harput Kalesi’nin ve tarihi camilerini gezip fotoğraflıyoruz. Sonrasında panoramik olarak Elazığ şehrinin görecek ve Malatya’ya varacağız. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

9.Gün: Malatya - Battal Gazi - Kernek Meydanı - Darende - Somuncu Baba

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Battalgazi’ye (Eski Malatya’ya) hareket. Burada Battal Gazi Surları ve Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nın gezilmesinin ardından Ulu Cami’nin görülmesi. Sonrasında Malatya’nın simgelerinden biri olan Kernek Meydanı'nda alışveriş için serbest zaman.

Sonrasında Darende’ye hareket. Somuncu Baba Külliyesi’nin ve Türbesi’nin görülmesi. Kayseri - Ankara yolundan geri dönüşümüz başlıyor. İstanbula Varış. Katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz .Bir sonraki Bzctur programında görüşmek üzere.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 23.04.2024 21:20 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.