ISPARTA LAVANTA TARLALARI - SALDA GÖLÜ TURU 1 GECE Tur Programı

 

1.Gün:Hareket

20:00 Bakırköy İncirli Alfemo Önü

21:00 Mecidiyeköy Teknosa Önü

22:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi

23:00 İzmit Perşembe Pazarı

Hareket ediyoruz.

 

2.Gün Cumartesi:  Kuyucak Köyü Lavanta Bahçeleri – Eğirdir Gölü - Hızırbey Camii – Dündarbey Medresesi – Eğirdir Kalesi – Yeşilada – Can Adası - Akpınar Köyü –  Isparta

Değerli misafirlerimiz, yolda alınan serbest sabah kahvaltısının ardından, Isparta’nın Lavanta üretimi ile meşhur Keçiborlu ilçesinin Kuyucak Köyüne gidiyoruz. Turda öncelikle bahçelere giderek Lavanta Bahçeleri gezilecektir. Burada dilediğimiz kadar kalıp fotoğraf çekiyoruz. Ayrıca dileyen katılımcılarımız lavanta kesimi yaparak oluşturdukları demetleri yanlarında götürebilmektedir. Burada oluşturulan reyonlarda köylülerin kendi ürettiği lavanta ürünleri (yağ, su, sabun, çay vb.), lavanta balı ve diğer köy ürünlerinden alma imkânımız olacaktır. Kerpiç, taş ve ahşap yapılardan oluşan geleneksel Kuyucak evleri arasında yapacağımız gezimiz ardından, Eğirdir’e hareket ediyoruz. Eğirdir içerisinde bulunan, Kemer üzerine inşa edilmiş ve minaresi ile ön plana çıkan, Hızırbey (Ulu Cami), Dündarbey Medresesi ve Eğirdir Kalesini gezerek çarşıda serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında, önceden iki farklı ada olmasına rağmen günümüzde anakaraya bağlanmış olan, Yeşilada ve Can Adaları üzerinde otobüsümüz ile tur attıktan sonra, göl kenarında çay ve yemek molası veriyoruz. Yemek sonrasında, Akpınar Köyüne çıkarak Eğirdir Gölünün eşsiz manzarasının fotoğrafını alıyoruz. Gezilerimiz sonrasında, Isparta’da ve Denizli'de bulunan otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

 

3.Gün Pazar: Isparta Şehir Merkezi – Mimar Sinan Camii - Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı Ve Kilim Müzesi- Üzüm Pazarı – Sagalassos Antik Kenti – Salda Gölü 

Değerli misafirlerimiz, otelde alınan sabah kahvaltısı sonrasında, Isparta şehir merkezinde yer alan Mimar Sinan Camii, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi, Gökçay veya Üzüm Pazarı gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından, Ağlasun dağının güney eteklerinde, 1400 – 1700 m yükseklikteki meyilli bir arazi üzerine kurulan, Antik Yunan’da Pisidya’nın başkenti olan Sagalassos Antik Kenti’ne gidiyoruz. Çeşmelerinin görkemi, dünyanın en yüksek rakımlı, 9000 kişilik tiyatrosu ve kendine has kaya mezarları ile bilinen Sagalassos Antik Kenti gezimiz sonrasında, Türkiye’nin Maldivler’i diye bilinen, ülkemizin en derin, dünyanın en berrak göllerinden Mars yüzeyine benzerliği nedeniyle ‘Mars Yüzeyli Göl’ diye söz edilen derinlik bakımından Türkiye’nin en derin tatlı su gölü konumunda olan ve 1989 yılından beri birinci derece doğal sit alanı olarak korunmakta olan, Salda Gölü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Gezilerimiz ardından, İstanbul'a hareket ediyoruz. Akşam geç saatlerde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka Bzc Tur organizasyonunda görüşmek üzere Hoşça kalın. 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 26.04.2024 04:29 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.