PRAG TURU 3 GECE SÖMESTRE VE KIŞ Tur Programı

2020 SÖMESTRE & KIŞ DÖNEMİ

PRAG TURU

Pegasus Havayolları ile 3 Gece 4 Gün

 

1.GÜN İSTANBUL - PRAG

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali acenteniz kontuarı önünde siz değerli konuklarımızla 10.40’ta buluşma. Bilet, bagaj ve biniş işlemlerinin ardından Pegasus Havayollarının PC301 sayılı tarifeli seferi ile 12.40’ta Prag’a hareket. Yerel saat ile 13.20’de varışın ardından özel otobüsümüz ile panoramik olarak yapılacak şehir turumuz için alandan ayrılış. Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yapımının 600 yıl sürdüğü neo-gotik Rönesans ve Barok özellikleri bünyesinde barınan ST. Vitüs Katedrali, Franz Kafka’nın evi, 13. yüzyılda Baş Mimar Peter Parler tarafından yaptırılan üzerinde 31 Aziz Heykelinin bulunduğu Charles Köprüsü, eski şehir meydanı, 15. yüzyılda inşa edilen üzerinde 12 Havari bulunan tarihi Astronomik saat kulesi ve TYN Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası serbest zaman. Akşam rehberiniz tarafından organize edilecek Ekstra Vltava Nehrinde açık büfe yemekli tekne turu. Prag’ın muhteşem gece manzarasını müzikli açık büfe yemek eşliğinde izliyoruz. Geceleme otelimizde.

Ekstra Vltava Nehrinde açık büfe yemekli tekne turu: 45 Euro (Kişi Başı)

 

2.GÜN PRAG

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz için Ekstra Loket -Karlovy Vary Kültür ve Alışveriş turu. Bu turumuzda Batı Bohemia Karlovy Vary bölgesinin en önemli turistik noktalarından biri olan Loket Kasabasını ziyaret edeceğiz. Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Loket kalesi ve şehrini panoramik olarak göreceğiz. Ayrıca James Bond köyü olarak da bilinen Loket Kasabası ünlü Casino Royal filminin bazı sahnelerinin çekildiği meşhur bir kasabadır. Loket gezimizin ardından 15 km sonra Çek Cumhuriyeti'nin kaplıcalarıyla ünlü şehri Karlovy Vary yolculuğumuza rehberinizin keyifli anlatımlarıyla devam ediyoruz. Kentte sıcaklıkları 30 - 72 0C arasında değişen 12 termal kaynak bulunmaktadır. Atatürk’ün 1918’de kaldığı oteli, Dovorak`ın, Mozart`ın, Goethe’nin, Beethoven’in, Puşkin`in evlerini görecek,12 farklı termal suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Ayrıca kristal, porselen, granit, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı fabrika satış mağazalarında alışveriş yapma imkanına sahip olacaksınız. İçilebilir termal özelliği olan doğa harikası Karlovy Vary’de birbirinden şifalı ürünlerin, kremlerin satıldığı mağazaları rehberiniz eşliğinde gezebilirsiniz. Tur bitiminde Prag’a transfer. Yolumuzun üzerinde bulunan ünlü Çek Bira fabrikası Krusovice durarak arzu eden misafirlerimiz bira tadımı yapabilirler. Prag’a varışımızın ardından serbest zaman, Akşam rehberiniz tarafından düzenlenecek Ekstra Ortaçağ eğlencesi ve yemeği. Bu turumuzda 600 yıllık bir handa yer alan ortaçağ restoranında, ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, dansçılar ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlerken aynı zamanda Çek mutfağının yerel tatlarını deneyerek Çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı yemeklerinden tatma fırsatı yakalayacaksınız. Gecenin sonunda otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

Ekstra Loket -Karlovy Vary Kültür ve Alışveriş turu: 60 Euro (Kişi Başı) Yemekli: 75 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir.)

Ekstra Ortaçağ eğlencesi ve yemeği: 65 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, 3 çeşit yemek, sınırsız alkollü veya alkolsüz içecek dahildir.)

 

3.GÜN PRAG

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz tam gün Ekstra Moritzburg Su Sarayı -  Dresden (Almanya)Kültür ve Alışveriş turumuza katılabilirler.Bu turumuzda Prag’a 150 km mesafedeki Dünya’nın en önemli su saraylarından biri olan Moritzburg Su Sarayı göreceğiz. Sakson Krallarının yazlık sarayı ve Av köşkü olarak kullandığı bu saray barok mimarinin en görkemli örneklerinden biridir. Buradaki serbest zamanımız ardından Elbe’nin Floransa’sı olarak adlandırılan muhteşem tarihi yapılarıyla Dresden şehir merkezini, Fraunkirche’yi, Zwinger Sarayını, Brulshl terası, Kral yolu, Elbe Nehri, Martin Luther heykeli, Hof Kilisesi, Semper Operası, eski şehir meydanı görülecek yerler arasındadır. Ardından Doğu Almanya’nın en güzel şehirlerinden olan ve UNESCO tarafından dünya mirası koruması altına alınan şehirde alışveriş ve gezinti için serbest zaman. Dünyaca ünlü elektronik, giyim, çikolata vb. markaların en kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerini gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Rehberinizin bilgilendireceği saatte Prag’a transfer. Akşam EkstraÇek yerel folklor Gecesi ve yemeği.  Bu turumuzda lokal restaurantta yerel müzisyenlerin, dansçıların muhteşem şovlarını izlerken limitsiz içecek servisi ile çek mutfağının tatlarını denemek ve Çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı şaraplarından tatma fırsatı yakalayacaksınız. Gecenin sonunda otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

Ekstra Moritzburg Su Sarayı - Dresden (Almanya)Kültür ve Alışveriş turu:  90 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir)

Ekstra Moritzburg Su Sarayı - Terezin kampı - Dresden (Almanya)Kültür ve Alışveriş turu:  110 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir.)

Ekstra Çek yerel folklor Gecesi ve yemeği: 45 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, 4 çeşit yemek, sınırsız alkollü veya alkolsüz içecek dahildir.)

 

4.GÜN PRAG - İSTANBUL

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından uçak saatine kadar serbest zaman. Havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve biniş işlemlerinin ardından Pegasus Havayollarının PC302 sayılı tarifeli seferi ile 14.00’da İstanbul’a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından yerel saat ile 18.40’ta İstanbul’avarış ve turumuzun sonu.

 

2020 SÖMESTRE & KIŞ DÖNEMİ

PRAG TURU

2/3 KİŞİLİK ODADA

KİŞİ BAŞI FİYAT

TEK KİŞİLİK

ODA FARKI

ÇOCUK FİYATI

(3 - 12)

ÇOCUK FİYATI

(0 - 2)

3* İLF HOTEL VB.

 

249 EURO

 

100 EURO

 

249 EURO

 

150 EURO

4* EMMY HOTEL VB.

 

299 EURO

 

140 EURO

 

299 EURO

 

150 EURO

4* PANORAMA HOTEL VB.

 

399 EURO

 

180 EURO

 

399 EURO

 

150 EURO

5* CORİNTHİA HOTEL VB.

 

599 EURO

 

360 EURO

 

599 EURO

 

150 EURO

HAREKET TARİHLERİ:

24 - 27 OCAK 2020,27 - 30OCAK 2020, 12 - 15 MART 2020,

19 - 22 MART 2020, 26 - 29 MART 2020

 

 

FİYATLARA DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ;

  • Pegasus havayolları İstanbul-Prag-İstanbul uçak bileti,
  • Seçilen hotel kategorisinde 3 gece konaklama,
  • Sabah kahvaltıları,
  • Alan- Otel- Alan transferleri,
  • Alan karşılama,
  • Panoramik Prag şehir turunda Türkçe rehberlik hizmetleri,
  • Şehir ve otel giriş vergileri,

 

FİYATLARA DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ;

  • Vize Ücreti,
  • Seyahat sağlık ve vize sigortası,
  • Yurtdışı Çıkış Harcı, 
  • Tüm otel ekstraları, 
  • Ekstra Turlar,
  • Rehber ve şoför tipleri,

EKSTRA TURLAR

ÇEKYA TURLARI

 

Vltava Tekne Turu | 45 EUR (Yemekli)

Vltava nehri boyunca yapılacak bu gezide, durgun bir nehirde, Prag şehrinin tarihi dokusu ve ışıklandırılmış büyüleyici manzarası sizleri beklemektedir. Gezimiz açık büfe yemekli, birer içecek dahil olarak verilecektir 2 saat sürmektedir.

 

Loket ve Karlovy Vary Turu | 60 EUR

Batı Bohemya Karlovy Vary bölgesinin en önemli turistik merkezlerinden James Bond Köyü Loket gezeceğiz. Loket gezimiz sonrası Çek Cumhuriyeti’nin kaplıcaları ve festivalleri ile ünlü şehri Karlovy Vary turu. Kentte sıcaklıkları 30 0C - 70 0C arasında değişen 12 termal kaynak bulunmaktadır. Atatürk, Karl Marx, Beethoven, Mozart gibi birçok ünlünün dinlenmek için tercih ettiği ve koruma altında bulunan Karlovy Vary turumuz esnasında şehir turu yapılmakta. Alışveriş yapmak içinde çok uygun bir nokta olan bu turumuzu öncelikli görülecek yerler arasına almanızı tavsiye ederiz.

 

Ortaçağ Gecesi Turu | 65 EUR (Yemekli)

Bu turumuzda sizleri Avrupa Ortaçağının en hareketli yerlerinden olan Ortaçağ Gecesine bekliyoruz. Ortaçağ’da yapılan eğlenceler ve o dönemde yenilen yemekler ve ortam eminiz ki sizin de ilginizi çekecektir. Güzel Çek kızlarının yaptığı ateş dansları eşliğinde muhteşem Ortaçağ eğlenceleri, müthiş şovlar. 

 

 

Moritzburg Su Sarayı & Dresden | 90 EUR / Moritzburg Su Sarayı & Dresden & Terezin Kampı Turu | 110 EUR

Dünya’nın en önemli su saraylarından biri olan Moritzburg Su sarayını göreceğiz, Sakson Krallarının yazlık sarayı ve Av köşkü olarak kullandığı bu saray barok mimarinin en görkemli örneklerinden biridir, buradaki serbest zamanımız ardından Elbe’nin Floransa’sı olarak adlandırılan muhteşem tarihi yapılarıyla Dresden şehir merkezini, Fraunkirche’yi, Zwinger Sarayını, Brulshl terası, Kral yolu, Elbe nehri, Martin  Luther heykeli, Hof kilisesi, Semper Operası, eski şehir meydanı görülecek yerler arasındadır. Ardından Doğu Almanya’nın en güzel şehirlerinden olan ve Unesco tarafından dünya mirası koruması altına alınan şehirde alışveriş ve gezinti için serbest zaman.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER

  1. Bu turumuzu satın alan misafirlerimizin Schengen vizesi olması gerekmektedir.
  2. Sivil Havacılık kanunları (Lahey kanunları) çerçevesinde havayolları uçuş saatlerinde ve kullanacağı havalimanında güncelleme yapabilir. Uçuş saatlerinin 48 saat önce misafirlerimiz tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat ve havalimanı değişiklikleri ve olası rötarlardan acentemiz sorumlu tutulamaz.
  3. Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden ve aksamalardan acentemiz sorumlu değildir.
  4. Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz ve kullanılmayan bacak için iade yapılamaz.
  5. Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20Kg’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/ fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, acentemiz sorumluluğunda değildir.
  6. Rezervasyon için kişilerin isim ve soy isim, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası ve Pasaport numarası detaylarının seyahate çıkacağı pasaporttaki şekliyle acentemize yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Tüm rezervasyonlar, bu detaylar doğrultusunda yapıldığından olası herhangi bir iptal ya da değişiklikte karşılaşılabilecek cezai tutar kişilere yansıtılacaktır.
  7. 3 gece 4 günlük bu turumuzun oteli tercihen seçilmektedir.
  8. Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen lokasyonlardan daha uzak mesafede olabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.
  9. Ekstra turlarda gidilen müze ve ören yerleri giriş ücretleri fiyatlara dâhil değildir.
  10. Otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak servis edilmektedir ve genelde kontinental olarak servis edilen kahvaltı; tereyağı, reçel (marmelat), ekmek, çay, kahve ve meşrubattan oluşan bir menüyü kapsamaktadır. Otellerin yoğunluk durumlarına göre grup kahvaltıları ayrı salonlarda verilebilir.
  11. 10 Kişi ve üzeri grup rezervasyonlarında ekstra paket turlarının rezervasyon esnasında acenteden alımı zorunludur.
  12. Tur boyunca araçta sıcak - soğuk içecek ve ikram bulunmamaktadır. Ancak araç içinde kaptan ve yardımcısı tarafından satışı yapılmaktadır.
  13. 12 Yaş altı çocuk fiyatı; 2 yetişkinle aynı odada kalındığı takdirde geçerlidir. Üç kişilik odada; 3. yatak ilave yatak olup, açılır - kapanır yatak şeklindedir. Diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.
  14. Ekstra turlarda 0 - 4 yaş çocuk ücretsizdir. 4 - 12 yaş arası çocuk %50 indirimlidir.
  15. 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. İlave yataklar açılır - kapanır yataklar olduğundan tur katılımcısı 3. kişi ve / veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.
  16. Acentemiz gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını, içerik aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.
  17. Otel isimleri "ve benzeri" şeklinde verilmektedir. Konaklamanın yapılacağı otel bilgisi tur hareketinden 2 - 3 gün önce verilmektedir.
  18. Panoramik şehir turları; şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen rehber anlatımı ile araçtan inmeden veya şehrin yapısına göre yürüyerek yapılan müze ve ören yeri girişlerinin dahil olmadığı turlardır.
  19. Turların, acentemiz dışında kalan sebeplerden (yolların kapalı olması, hava koşulları, yerel otoriteler tarafından girişe ve gezilmeye izin verilmemesi, sınır geçişlerindeki yoğunluk vb..) ötürü aynı gün ve saatte gerçekleşmemesinden acentemiz sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  20. Ekstra tür ücretleri minimum 10 kişinin katılımı göz önünde bulundurularak belirlenmiştir. Bu nedenle; Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir
  21. Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlıdır. Yol üzeri düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, rehberin belirleyeceği bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
  22. Panoramik şehir turları ve ülkeler arası transferler haricinde otobüs kullanım hakkı ekstra tur satın alan misafirlerimize aittir.
  23. Yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  24. Acentemiz, konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup, vizenin herhangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi gibi durumlar dâhilinde hiçbir sorumluluğu olmayıp tazminat hakkı doğurmamaktadır. İptal durumunda zaman fark etmeksizin vize ve sigorta ücretleri iade edilmemektedir.
  25. Bu program için vizenin Çek Konsolosluğu’ndan alınması gerekmektedir. Farklı bir konsolosluktan alınması halinde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
  26. Ziyaret edilecek ülkeye sorunsuz giriş yapılabilmesi için vize alınan pasaportun veya çıkış yapılacak olan pasaportun yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribatlara uğramamış olması gerekmektedir. Aksi takdirde pasaport polisinin sizi ülkeye almama hakkı mevcuttur ve bundan acentemiz sorumlu değildir.
  27. Seyahatiniz süresince kullandığınız taşıtlar ve konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınızdan emin olunuz, aksi taktirde kaybolan eşyalardan acentemiz ya da diğer servis sağlayıcılar (yerel acente, otel, otobüs firması vb.) sorumlu değildir.
  28. Reşit olmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurması zorunludur.
  29. Acentemiz, misafirlerine haber vermek koşulu ile turu iptal etme/tarih değişikliği yapma hakkına sahiptir.  Yeterli sayıda katılım sağlanmayan programlarda turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Acentemizde saklıdır. Turun iptali durumunda Acentemiz iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
  30. Acentemiz, gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 29.03.2024 02:58 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.