ALPLERİN ETEĞİNDE ROMANTİK GÖLLER VE ORTA AVRUPA TURU Tur Programı

ALPLERİN ETEĞİNDE ROMANTİK GÖLLER VE ORTA AVRUPA FENOMENLERİ

AVUSTURYA & SLOVENYA & MACARİSTAN & SLOVAKYA & ÇEKYA

GRAZ & MARİBOR & BALATON &BUDAPEŞTE (2)&BRATİSLAVA &PRAG (2) &VİYANA (1) & HALLSTATT & SALZBURG

TÜRK HAVAYOLLARI TARİFELİ SEFERLERİ İLE 5 GECE 6 GÜN

 

1.GÜN İSTANBUL - GRAZ - MARİBOR - BALATON - BUDAPEŞTE

İstanbul havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Thy kontuarında siz değerli konuklarımızla 05.30 buluşma. Bilet, bagaj ve biniş işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK1461 tarifeli seferi ile 07.25’te Graz’a hareket. Yerel saat ile 08.40’ta varışımızın ardından bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile Graz şehir turu için alandan hareket. Avusturya'nın Steiermark eyaletinin başkenti ve Steiermark'ın en büyük şehri, Viyana'dan sonra ülkenin en büyük ikinci şehri olma özelliğini taşıyan Graz şehir turumuzda Eski şehir meydanı, Hauptlatz, Scholssberg tepesi, Mur nehri, Saat kulesi, Eggenberg sarayı panoramik görülecek yerler arasındadır. Graz şehir turumuz sonrası Maribor’a transfer. Slovenya’nın kuzeydoğusunda bulunan Maribor, hem kültürel hem de iklimsel olarak Avusturya ile ortak noktaları bulunmaktadır. Doğu Avrupa mimarisinin en belirgin özelliklerini Maribor şehrinin şehir meydanlarında, Arnavut kaldırımlı sokaklarında, sokak çeşmelerinde, kiliselerinde çok net bir şekilde görebilirsiniz. 150 bin nüfusu olmasına rağmen Slovenya’nın ikinci büyük şehri olma unvanını taşımak ile beraber Alplerin incisi olarakta anılmaktadır. Mariborun Eski ismi Marburg an der Drau'dur. Maribor kentinin tarihi merkezinin göbeğinde yer alan meydanı çevreleyen tarihi binalarıyla göz kamaştırıcıdır. Şehir merkezinde görülecek yerler arasında St.Florian kolonu, Maribor Kalesi, Sinagog, Şehir parkı, Su kulesi görülecek önemli yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası serbest zaman. Rehberinizin bilgilendireceği saatte buluşmamızın ardından Orta Avrupa’nın ve Macaristan’nın en büyük gölü olan Balaton gölünün kıyısındaki en büyük yerleşim ve tatil beldesi Balaton - Tihany’da Tihany manastırını gördükten sonra panoramik olarak muhteşem Balaton gölü manzaralarını seyredebilir ve fotoğraflar çekebilirsiniz. Rehberinizin anlatımlarıyla fotoğraf ve dinlenme için serbest zaman. Rehberinizin bilgilendireceği saatte Budapeşte’ye hareket, Budapeşte’ye varışın ardından panoramik şehir turu. Yaklaşık 150 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan şehirde Osman’lı izlerini görebilirsiniz. 17 Kasım 1873 yılında Budin ve Peşte’nin birleşmesi ile Macaristan’ın Başkenti olan Budapeşte şehir turu sırasında Kahramanlar Meydanı, Andrassy ve Rakoczi Caddeleri, Opera ve Sinagog Binaları, Budapeşte’nin simgesi sayılan 1884-1904 yılları arasında yapılan 700 oda’lı Parlamento Binası, Tuna Nehri ve kıyılar, Erszebet Köprüsü, Balıkçılar Burcu, Zincirli köprü, Kale ve Mathias Kilisesi, Citadella, Özgürlük heykeli panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Akşam arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü, Avrupa’nın incisi Budapeşte’yi nehirden izleme ve binaların tarihini dinlerken içeceklerini yudumlama fırsatı bulacakları Tuna Nehrigezisine katılabilirler. Radyo sanatçılarının sesinden muhteşem tarih yorumları ile Türkçe anlatımların yapıldığı turumuzu kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Geceleme otelinizde.

Ekstra Tuna Nehri Tekne Gezisi: 35 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, 1 içecek dahildir)

 

2.GÜN BUDAPEŞTE

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz, rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Budapeşte şaheserleri - Estergon - Visegrad - Szentendre turuna katılabilirler. Budapeşte şaheserleri turumuzda şehirde görülmesi gereken tüm noktaları rehberinizin eşliğinde şehrin merkez caddelerinden, Tuna kıyılarından, tarihi köprülerinden ve meydanlarından geçerek Kale bölgesini, Balıkçılar Tabyasını, Matyas Kilisesini ve Budapeşte resmini en iyi görebileceğiniz ve resimleyebileceğimiz Citadella tepesine çıkacağız. Budapeşte Ardından bir ortaçağ kalesi ve aynı zamanda av şatosu olan ihtişamlı Visegrad’ı ziyaret ediyoruz. Bu turumuzda Visegrad kalesi panoramik olarak görülecektir. Visegrad turumuz sonrası Estergon Katedralini, Osmanlı’dan kalan kalenin kalıntılarını geziyoruz. Daha sonra alışveriş için ‘Szentendre’ isimli bir kasabaya gidiyoruz. Macarların sanatçılar ve artistler kasabası Szentendre’de el işi örtüler, kristal, porselen ürünler, hediyelik eşyalar, içkiler gibi pek çok şeyi bulabileceğiniz bu kasabada alışveriş yapabilir ve Tuna nehrine karşı kafelerinden birinde zaman geçirebilirsiniz. Rehberin bilgilendireceği saatte Budapeşte’ye transfer, arzu eden misafirlerimiz için akşam rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Çigan Gecesi yemekli, içkili, müzikli eğlenceli turumuza katılma imkânı. Bu turumuzda gideceğimiz şarap mahzeninde hem yerel şarapların ve yemeklerin hem de Macar dansı ve müziğinin keyfini çıkaracaksınız. Sizlerde şovun bir parçası olabilirsiniz. Geceleme otelimizde.

Ekstra Estergon & Visegrad & Szendentre turu: 50 Euro, Ekstra Öğle yemeği: 25 Euro(Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir.)

Ekstra Çigan Gecesi: 50 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, 4 çeşit yemek, sınırsız alkollü veya alkolsüz içecek dahildir.)

 

 

3.GÜN BUDAPEŞTE - BRATİSLAVA - PRAG

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından Prag’a hareket ediyoruz. Yol üzerinde ekstra Bratislava turu rehberimiz tarafından düzenlenecektir. Bratislava, Slovakya Cumhuriyetinin başkenti ve en büyük şehridir. Tuna Nehri kıyısında yer alan şehrin hem Avusturya'ya hem de Macaristan'a sınırı vardır. Dünyada bu şekilde iki devlete sınırı olan sadece iki tane başkent vardır. Şehir çok sayıda festivale ve ticari sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Şehirde görülecek yerler arasında Bratislava nehir kıyıları,1529’da 1.Viyana Kuşatması öncesi Türk izleri, Bratislava Kalesi, St.Martin katedrali, eski tarihi şehirde gezinti, Grassalkovich Sarayı, Parlamento Binası, Slovak Devlet Tiyatro Binası, Mozart’ın 6 yaşında Maria Theresa’ya ilk konserini verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır. Bratislava turumuzundan sonra Prag yolculuğumuza devam ediyoruz, varışımzın ardından Prag şehir turumuzda Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yapımı 600 yıl süren neo-gotik Rönesans ve Barok özellikleri bünyesinde barındıran St.Vitüs Katedrali, Franz Kafka’nın evi, 13. yüzyılda Baş Mimar Peter Parler tarafından yaptırılan üzerinde 31 Aziz Heykelinin bulunduğu Charles Köprüsü, eski şehir meydanı, 15. yüzyılda inşa edilen üzerinde 12  Havari bulunan tarihi Astronomik saat kulesi ve TYN Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası serbest zaman. Akşam rehberiniz tarafından organize edilecek açık büfe yemekli Ekstra Vltava Nehrinde tekne turu. Prag’ın muhteşem gece manzarasını müzikli açık büfe yemek eşliğinde izliyoruz. Mühendislik harikası müthiş kanal geçişleri ile sizleri hayran bırakacak turumuzu kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Tur sonrası özel otobüsümüz ile otele transfer. Geceleme otelimizde.

Ekstra Vltava Nehrinde açık büfe yemekli tekne turu: 45 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, 2 içecek, açık büfe yemek dahildir.)

Ekstra Bratislava Turu: 30 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir.)

 

4.GÜN PRAG

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz için Ekstra Loket - Karlovy Vary Kültür ve Alışveriş turu. Bu turumuzda Batı Bohemia Karlovy Vary bölgesinin en önemli turistik noktalarından biri olan Loket Kasabasını ziyaret edeceğiz. Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Loket kalesi ve şehrini panoramik olarak göreceğiz. Ayrıca James Bond Köyü olarakta bilinen Loket kasabası ünlü Casino Royal filminin bazı sahnelerinin çekildiği meşhur bir kasabadır. Loket gezimizin ardından 15 km sonra Çekya‘nın kaplıcalarıyla ünlü şehri Karlovy Vary yolculuğumuza rehberinizin keyifli anlatımlarıyla devam ediyoruz. Kentte sıcaklıkları 30 - 72 oC arasında değişen 12 termal kaynak bulunmaktadır. Atatürk’ün 1918’de kaldığı oteli, Dovorak`ın, Mozart`ın, Göthe`nin, Beethoven`ın, Puşkin`in evlerini görecek,12 farklı termal suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Ayrıca kristal, porselen, granit, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı fabrika satış mağazalarında alışveriş yapma imkanına sahip olacaksınız. İçilebilir termal özelliği olan doğa harikası Karlovy Vary’de birbirinden şifalı ürünlerin, kremlerin satıldığı mağazaları rehberiniz eşliğinde gezebilirsiniz. Tur bitiminde Prag’a transfer. Yolumuzun üzerinde olan ünlü Çek Bira fabrikası Krusovice durarak arzu eden misafirlerimiz bira tadımı yapabilirler. Prag’a varışımızın ardından serbest zaman. Akşam rehberiniz tarafından düzenlenecek Ekstra Ortaçağ eğlencesi ve yemeği. Bu turumuzda 600 yıllık bir handa yer alan ortaçağ restoranında, ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, dansçılar ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlerken aynı zamanda çek mutfağının yerel tatlarını denemek ve Çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı yemeklerinden tatma fırsatı yakalayacaksınız. Gecenin sonunda otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

Ekstra Loket - Karlovy Vary Kültür ve Alışveriş turu: 60 Euro (Kişi Başı) Ekstra Öğle yemeği : 25 Euro(Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir.)

Ekstra Ortaçağ eğlencesi ve yemeği: 65 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, 5 çeşit yemek, 2 Alkollü veya alkolsüz içecek dahildir.)

 

5.GÜN PRAG - VİYANA

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından Viyana’ya hareket, yol üstünde arzu eden misafirlerimiz ile ekstra Cesky Krumlov turu. Bir Orta Çağ Kasabası olan Cesky Kurumlov, Çek’in değerli bir mücevheri olmakla beraber aynı zamanda Unesco tarafından Dünya Mirasları listesinde yer alan bir kasabadır. Kominizm’in en koyu dönemlerinde harap duruma gelmiş olan Cesky Kurumlov 1990’lardan itibaren tekrar yeniden doğuşunu yaşamış ve güzelliklerini ziyarete gelen tüm misafirlerine yansıtmıştır. Cesky Krumlov`a hayran kalacaksınız. Tur sonrası Viyana yolculuğumuza devam ediyoruz., varışın ardından Viyana panoramik şehir turu. Viyana şehir turunda görülecek yerler arasında; Hundertwasser House, Opera Binası, Üniversite, ParlementoBinası,Tiyatro,Hofburg Sarayı ve Müzeler bölgesi bulunmaktadır. Turumuzu takiben rehberinizin anlatımlarıyla serbest zaman.Rehberinizinbilgilendireceği saatte otele transfer ve yerleşme.Arzu eden misafirlerimiz ile akşam ekstra organize edilecek Avusturya Grinzing Gecesi turumuza katılabilirler.Bu turumuzda Viyana merkezine 20 dakika uzaklıkta bulunan Grinzing kasabasının küçük ve şirin evlerinde,Viyana müzikleri eşliğinde ünlü şnitzellerinin tadına bakıyoruz.Turumuz sonrası otelinize transfer ve geceleme otelimizde.

Ekstra Cesky Krumlov Turu: 30 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir.)

Ekstra Avusturya Grinzing Gecesi Turu: 50 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, 3 çeşit yemek, 1 Alkollü veya alkolsüz içecek dahildir.)

 

 

6.GÜN VİYANA - GRAZ - İSTANBUL

Sabah erken saatlerde otelde alınacak kahvaltının ardından Graz’a hareket, Graz’a varışımızın ardından serbest zaman, arzu eden misafirlerimiz ile ekstra Salzburg & Hallstatt gölü turu. Mozart'ın doğup büyüdüğü şehir, Alp dağlarının eteklerinde yer alan doğası ve tarihiyle dört mevsim gidebileceğiniz Salzburg’da gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu esnasında Old Town, Mozart'ın Evi, Salzburg Müzesi, Festung Hohensalzburg Kalesi, Salzburg Katedrali, Mirabell Sarayı, Doğa Tarihi ve Teknoloji Müzesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Vereceğimiz serbest zaman esnasında 1700 yılında açılmış ve bir çok sanat, tarih adamını misafirlik eden Café Tomaselli’de kahvelerinizi yudumlama şansı yakalayacaksınız. Salzburg turumuz sonrası rehberinizin bilgilendireceği saatte Hallstatt gölüne hareket ediyoruz. Hallstatt, Avusturya'da bir bölge olan Salzkammergut'da eşsiz doğası ve Alplere sırtını yasladığı manzarası ile Avusturya alplerinin en romantik bölgesi olarakta adlandırılmaktadır. Avusturya’nın en önemli Alp göllerinden ve Dünya’daki en eski tuz madeninin bulunduğu Hallstatt, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer almaktadır. Adeta cennetten bir köşe olarak adlandırılan kasabada hediyelik eşya, turkuaz rengi göl kısıyında keyifli Alplerresmini seyrederken içeceğinizi yudumlama fırsatı yakalayacaksınız.Müthiş doğa manzalarına tanıklık edeceğimiz bu harika kasabada rehberinizin anlatımlarıyla serbest zaman. Rehberinizin bilgilendireceği saatte Graz havalimanına hareket, Bilet, bagaj ve uçuş işlemlerinin ardından Türk Havayolları tarifeli seferi TK1460 seferi ile 20.00’da İstanbul’a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından İstanbul’a 23.10’da İstanbul Havalimanına varış ve turumuzun sonu.

Ekstra Salzburg & Hallstatt Gölü Turu: 60 Euro (Kişi Başı) (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir.)

 

 

 

2019 TÜRK HAVAYOLLARI

ALPLERİN ETEĞİNDE ROMANTİK GÖLLER VE ORTA AVRUPA’NIN FENOMENLERİ

2/3 KİŞİLİK ODADA

KİŞİ BAŞI FİYAT

TEK KİŞİLİK

ODA FARKI

ÇOCUK FİYATI

(3 - 12)

ÇOCUK FİYATI

(0 - 2)

 

3* & 4* OTELLER

 

 299 EURO

150 EURO

299 EURO

150 EURO

HAREKET TARİHLERİ:2-7 EKİM 2019, 9-14 EKİM 2019, 16-21 EKİM 2019, 23-28 EKİM 2019, 30 EKİM-4 KASIM 2019, 6-11 KASIM 2019

13-18 KASIM 2019, 20-25 KASIM 2019, 27 KASIM-2 ARALIK, 4-9 ARALIK 2019

 

 

4* OTELLER

 

499 EURO

250 EURO

499 EURO

150 EURO

HAREKET TARİHLERİ:2-7 EKİM 2019, 9-14 EKİM 2019, 16-21 EKİM 2019, 23-28 EKİM 2019, 30 EKİM-4 KASIM 2019, 6-11 KASIM 2019

13-18 KASIM 2019, 20-25 KASIM 2019, 27 KASIM-2 ARALIK, 4-9 ARALIK 2019

 

 

FIYATLARA DAHIL OLAN HIZMETLERIMIZ;

  • Türk Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul - Graz - İstanbul arası uçak bileti,
  • Havalimanı vergileri,
  • Seçilen oteller kategorisinde 5 gece konaklama,
  • Sabah kahvaltıları,
  • Alan - Otel- Alan transferleri,
  • Tüm şehirlerarası transferler,
  • Graz, Maribor, Balaton, Budapeşte, Prag, Viyana panoramik şehir turları,
  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri.

 

 

FIYATLARA DAHIL OLMAYAN HIZMETLERIMIZ;

  • Vize Ücreti,
  • Seyahat sağlık ve vize sigortası,
  • Yurtdışı Çıkış Harcı,
  • Tüm otel ekstraları, 
  • Ekstra Turlar,
  • Şehir turist vergileri, sınır geçiş ücretleri, şoför servis ve yerel hizmet ücretlerini kapsayan 10 Euro'luk zorunlu tutar rehber tarafından tur hareket etmeden önce toplanacaktır.

 

EKSTRA TURLAR

MACARİSTAN TURLARI

Tuna Nehri Tekne Turu | 35 EUR

Budapeşte Avrupa'nın incisi olarak tanımlanıyor. Buna inanabilmeniz için tekne turuna çıkmanız olmazsa olmazlardan biridir. Zira Tuna'nın ikiye ayırdığı kentin her iki yakasındaki güzellikleri görebilmeniz icin şehri bir de nehirden gezmeniz gerekir. Teknede kulaklıklar vasıtası ile anlatımları dinleyerek binalarin tarihleri hakkında da bilgi sahibi olabileceksiniz. Geceleri aydınlatılan binalar muhteşem bir görüntü sergilemektedir. Bir yandan size ikram edilen içkinizi içerken diğer yandan bu romantik manzaranın keyfini çıkartabileceksiniz.

 

Budapeşte Şaheserleri - Estergon - Visegrad - Szentendre Turu | 50 EUR (Yemeksiz) 75 Euro (Yemekli)

Budapeşte Şaheserleri turumuzda rehberinizin eşliğinde şehrin merkez caddelerinden, Tuna kıyılarından, tarihi köprülerinden ve meydanlarından geçerek kale bölgesini, Balıkçılar Tabyasını, Matyas Kilisesini ve Budapeşte resmini en iyi görebilecegiz ve cekebilecegimiz Citadella Tepesine çıkacağı. Buradan sonra Estergon'a varışımız yaklaşık 1 saat sürecektir. Estergon Katedralini ve Osmanlı'dan kalan Kale'nin kalıntılarını gezeceğiz. İkinci durağımız bir ortaçag kalesi olan 'Visegrad'. Ortaçağ krallarının nufuzunun bir göstergesi olan ihtişamlı kale aynı zamanda bir av şatosudur.Daha sonra alışveriş için ‘Szentendre’ isimli bir kasabaya gidiyoruz. Macarların sanatçılar ve artistler kasabası Szentendre’de el işi örtüler, kristal, porselen ürünler, hediyelik eşyalar, içkiler gibi pek çok şeyi bulabileceğiniz bu kasabada alışveriş yapabilir ve Tuna nehrine karşı kafelerinden birinde zaman geçirebilirsiniz.

 

Çigan Gecesi Turu | 50 EUR (Yemekli)

Macaristan denince akla gelen şeylerden biri de Çigan olsa gerek. Bu turumuzda gideceğimiz restoranımız aynı zamanda bir şarap mahzeni olup, burada hem yerel şarapların ve yemeklerin hem de Macar dansı ve müziğinin keyfini çıkartacaksınız. Unutmadan belirtelim, sizler de şovun bir parçası olabilirsiniz.

 

 

 

AVUSTURYA TURLARI

 

Avusturya Grinzing Gecesi Turu | 50 EUR (Yemekli)

Grinzing ev yapımı şarapların üretildiği Viyana’nın merkezine yaklaşık 15 - 20 dakika uzaklıkta bir bölgedir. Buradaki küçük ve şirin evlerin kiminde halen taze şarap üretimi yapılmakla birlikte kimileri ise restoranlara dönüşmüştür. Sizleri götüreceğimiz bu restoranlardan birinde, yerel Avusturya klasik müziklerini dinleyerek ünlü Schnitzellerini ve taze şaraplarını tadacağız.

 

Salzburg & Hallstatt Gölü Turu | 60 EUR (Yemeksiz)

Mozart'ın doğup büyüdüğü şehir, Alp dağlarının eteklerinde yer alan doğası ve tarihiyle dört mevsim gidebileceğiniz Salzburg’da gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu esnasında Old Town, Mozart'ın Evi, Salzburg Müzesi, Festung Hohensalzburg Kalesi, Salzburg Katedrali, Mirabell Sarayı, Doğa Tarihi ve Teknoloji Müzesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Vereceğimiz serbest zaman esnasında 1700 yılında açılmış ve bir çok sanat, tarih adamını misafirlik eden Café Tomaselli’de kahvelerinizi yudumlama şansı yakalayacaksınız. Salzburg turumuz sonrası rehberinizin bilgilendireceği saatte Hallstatt gölüne hareket ediyoruz. Hallstatt, Avusturya'da bir bölge olan Salzkammergut'da eşsiz doğası ve Alplere sırtını yasladığı manzarası ile Avusturya alplerinin en romantik bölgesi olarakta adlandırılmaktadır. Avusturya’nın en önemli Alp göllerinden ve Dünya’daki en eski tuz madeninin bulunduğu Hallstatt, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer almaktadır. Adeta cennetten bir köşe olarak adlandırılan kasabada hediyelik eşya, turkuaz rengi göl kısıyında keyifli Alpler resmini seyrederken içeceğinizi yudumlama fırsatı yakalayacaksınız.

 

ÇEKYA TURLARI

Bratislava Turu | 30 EUR

Bratislava, Slovakya Cumhuriyetinin başkenti ve en büyük şehridir. Tuna Nehri kıyısında yer alan şehir hem Avusturya'ya hem de Macaristan'a sınırdır. Dünyada bu şekilde iki devlete sınırı olan sadece iki tane başkent vardır. Şehir çok sayıda festivale ve ticari sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Şehirde görülecek yerler arasında Bratislava nehir kıyıları,1529’da 1.Viyana Kuşatması öncesi Türk izleri, Bratislava Kalesi, St.Martin Katedrali, eski tarihi şehirde gezinti, Grassalkovich Sarayı, Parlamento Binası, Slovak Devlet Tiyatro Binası, Mozart’ın 6 yaşında Maria Theresa’ya ilk konserini verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır.

 

Vlatava Tekne Turu | 45 EUR (Yemekli)

Vltava nehri boyunca yapılacak bu gezide, durgun bir nehirde, Prag şehrinin tarihi dokusu ve ışıklandırılmış büyüleyici manzarası sizleri beklemektedir. Gezimiz açık büfe yemekli, birer içecek dahil olarak verilecektir 2 saat sürmektedir.

 

Loket ve Karlovy Vary Turu | 60 EUR (Yemeksiz) 75 Euro (Yemekli)

Batı Bohemya Karlovy Vary bölgesinin en önemli turistik merkezlerinden James Bond Köyü Loketi gezeceğiz. Loket gezimiz sonrası Çek Cumhuriyeti’nin kaplıcaları ve festivalleri ile ünlü şehri Karlovy Vary turu. Kentte sıcaklıkları 30 0C - 70 0C arasında değişen 12 termal kaynak bulunmaktadır. Atatürk, Karl Marx, Bethooven, Mozart gibi bir çok ünlünün dinlenmek için tercih ettiği ve koruma altında bulunan Karlovy Vary turumuz esnasında şehir turu yapılmakta. Alışveriş yapmak içinde çok uygun bir nokta olan bu turumuzu öncelikli görülecek yerler arasına almanızı tavsiye ederiz.

 

Ortaçağ Gecesi Turu | 65 EUR (Yemekli)

Bu turumuzda sizleri Avrupa Ortaçağı’ nın en hareketli yerlerinden olan Ortaçağ Gecesine bekliyoruz. Ortaçağ’da yapılan eğlenceler ve o dönemde yenilen yemekler ve ortam eminiz ki sizin de ilginizi çekecektir. Güzel Çek kızlarının yaptığı ateş dansları eşliğinde muhteşem Ortaçağ eğlenceleri, müthiş şovlar. 

 

Cesky Krumlov Turu | 30 EUR

Bir Orta Çağ Kasabası olan Cesky Kurumlov Çekya‘nın değerli bir mücevheri olmakla beraber aynı zamanda Unesco tarafından Dünya Mirasları listesinde yer alan bir kasabadır. Zaman içinde harap duruma gelmiş olan Cesky Kurumlov 1990’lardan itibaren tekrar yeniden doğuşunu yaşamış ve güzelliklerini ziyarete gelen tüm misafirlerine yansıtmıştır. Cesky Krumlov`a hayran kalacaksınız.

 

 

 

 

AVANTAJLI EKSTRA TUR PAKETLERİ

 

PAKET 1: (5 TUR) ESTERGON & VISEGRAD & SZENTENDRE, BRATİSLAVA, LOKET & KARLOVY VARY, CESKY KRUMLOV, SALZBURG & HALLSTATT TURLARI PAKET OLARAK ALINDIĞINDA 230 EURO OLAN TUTAR PAKET İNDİRİMİ İLE KİŞİ BAŞI 200 EURO OLACAKTIR, TURLAR YEMEKSİZ HESAPLANMIŞTIR.

 

PAKET 2: (8 TUR) ESTERGON & VISEGRAD & SZENTENDRE, TUNA TEKNE TURU, ÇİGAN GECESİ, BRATİSLAVA, LOKET & KARLOVY VARY, ORTAÇAG GECESİ, CESKY KRUMLOV, SALZBURG & HALLSTATT TURLARI PAKET OLARAK ALINDIĞINDA 380 EURO OLAN TUTAR PAKET İNDİRİMİ İLE KİŞİ BAŞI 350 EURO OLACAKTIR.

 

PAKET 3: (10 TUR) ESTERGON & VISEGRAD & SZENTENDRE, TUNA TEKNE TURU, ÇİGAN GECESİ, BRATİSLAVA, LOKET & KARLOVY VARY, VLTAVA TEKNE TURU, ORTACAG GECESİ, CESKY KRUMLOV, AVUSTURYA GRİNZİNG GECESİ, SALZBURG & HALLSTATT TURLARI PAKET OLARAK ALINDIĞINDA 475 EURO OLAN TUTAR PAKET İNDİRİMİ İLE KİŞİ BAŞI 400 EURO OLACAKTIR, TURLAR YEMEKSİZ HESAPLANMIŞTIR.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER

  1. Şehir turist vergileri, sınır geçiş ücretleri, şoför servis ve yerel hizmet ücretlerini kapsayan 10 Euro'luk zorunlu tutar rehber tarafından tur hareket etmeden önce toplanacaktır.
  2. Bu turumuzu satın alan misafirlerimizin Schengen vizesi olması gerekmektedir.
  3. Sivil Havacılık kanunları (Lahey kanunları) çerçevesinde havayolları uçuş saatlerinde ve kullanacağı havalimanında güncelleme yapabilir. Uçuş saatlerinin 48 saat önce misafirlerimiz tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat ve havalimanı değişiklikleri ve olası rötarlardan acentemiz sorumlu tutulamaz.
  4. Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden ve aksamalardan acentemiz sorumlu değildir.
  5. Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz ve kullanılmayan bacak için iade yapılamaz.
  6. Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20Kg’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/ fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, acentemiz sorumluluğunda değildir.
  7. Rezervasyon için kişilerin isim ve soyisim, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası ve Pasaport numarası detaylarının seyahate çıkacağı pasaporttaki şekliyle acentemize yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Tüm rezervasyonlar, bu detaylar doğrultusunda yapıldığından olası herhangi bir iptal yada değişiklikte karşılaşılabilecek cezai tutar kişilere yansıtılacaktır.
  8. 5 Gece 6 günlük bu turumuzun otel kategorileri 3*&4* seçeneği şehir içioteller olup,otellerin merkeze uzaklık mesafesi maksimum 8 - 25 km'dir. 4* seçeneği şehir içi otellerdir. Otellerin merkeze uzaklık mesafesi maksimum 5 - 10 km'dir.
  9. Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen lokasyonlardan daha uzak mesafede olabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.
  10. Ekstra turlarda gidilen müze ve ören yerleri giriş ücretleri fiyatlara dâhil değildir.
  11. Otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak servis edilmektedir ve genelde kontinental olarak servis edilen kahvaltı; tereyağı, reçel (marmelat), ekmek, çay, kahve ve meşrubattan oluşan bir menüyü kapsamaktadır. Otellerin yoğunluk durumlarına göre grup kahvaltıları ayrı salonlarda verilebilir.
  12. 10 Kişi ve üzeri grup rezervasyonlarında ekstra paket turlarının rezervasyon esnasında acenteden alımı zorunludur.
  13. Tur boyunca araçta sıcak - soğuk içecek ve ikram bulunmamaktadır. Ancak araç içinde kaptan ve yardımcısı tarafından satışı yapılmaktadır.
  14. 12 Yaş altı çocuk fiyatı; 2 yetişkinle aynı odada kalındığı takdirde geçerlidir. Üç kişilik odada; 3. yatak ilave yatak olup, açılır - kapanır yatak şeklindedir. Diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.
  15. Ekstra turlarda 0 - 4 yaş çocuk ücretsizdir. 4 - 12 yaş arası çocuk %50 indirimlidir.
  16. 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. İlave yataklar açılır - kapanır yataklar olduğundan tur katılımcısı 3. kişi ve / veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.
  17. Acentemiz gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını, içerik aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.
  18. Otel isimleri "ve benzeri" şeklinde verilmektedir. Konaklamanın yapılacağı otel bilgisi tur hareketinden 2 - 3 gün önce verilmektedir.
  19. Panoramik şehir turları; şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen rehber anlatımı ile araçtan inmeden veya şehrin yapısına göre yürüyerek yapılan müze ve ören yeri girişlerinin dahil olmadığı turlardır.
  20. Turların, acentemiz dışında kalan sebeplerden (yolların kapalı olması, hava koşulları, yerel otoriteler tarafından girişe ve gezilmeye izin verilmemesi, sınır geçişlerindeki yoğunluk vb..) ötürü aynı gün ve saatte gerçekleşmemesinden acentemiz sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  21. Ekstra tür ücretleri minimum 10 kişinin katılımı göz önünde bulundurularak belirlenmiştir. Bu nedenle; Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir
  22. Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlıdır. Yol üzeri düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, rehberin belirleyeceği bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
  23. Avantajlı ekstra tur paketlerinden birini satın almış olan misafirlerimiz, içerisinden her hangi bir tura katılmayıp (özel sebep dahilinde olsa bile) iade talebinde bulunması durumunda, tur iadesi indirimsiz fiyat üzerinden hesaplanacak olup, rezervasyon gerektiren tekne, yemekli, gece showları ve giriş ücreti ödenen turlarda ise iade alma hakkı bulunmayacaktır.
  24. Avantajlı ekstra tur paketlerimizden Paket 1 seçeneğinde öğle yemeği, müze ve ören yeri giriş ücretleri dahil değildir. Renaissance Restaurant’ta (https://renvisegrad.hu/) alınacak olan öğle yemeğini restoran görevlisine veya rehbere ödeme yaparak ayrıca satın alabilirsiniz.
  25. Panoramik şehir turları ve ülkeler arası transferler haricinde otobüs kullanım hakkı ekstra tur satın alan misafirlerimize aittir.
  26. Yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  27. Acentemiz, konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup, vizenin herhangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi gibi durumlar dâhilinde hiçbir sorumluluğu olmayıp tazminat hakkı doğurmamaktadır. İptal durumunda zaman fark etmeksizin vize ve sigorta ücretleri iade edilmemektedir.
  28. Vizenin en çok konaklama yapılan ülkenin konsolosluğundan alınması gerekmektedir. Aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
  29. Ziyaret edilecek ülkeye sorunsuz giriş yapılabilmesi için vize alınan pasaportun veya çıkış yapılacak olan pasaportun yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribatlara uğramamış olması gerekmektedir. Aksi takdirde pasaport polisinin sizi ülkeye almama hakkı mevcuttur ve bundan acentemiz sorumlu değildir.
  30. Seyahatiniz süresince kullandığınız taşıtlar ve konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınızdan emin olunuz, aksi taktirde kaybolan eşyalardan acentemiz ya da diğer servis sağlayıcılar (yerel acente, otel, otobüs firması vb.) sorumlu değildir.
  31. Reşit olmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurması zorunludur.
  32. Acentemiz, misafirlerine haber vermek koşulu ile turu iptal etme/tarih değişikliği yapma hakkına sahiptir.  Yeterli sayıda katılım sağlanmayan programlarda turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Acentemizde saklıdır. Turun iptali durumunda Acentemiz iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
  33. Acentemiz, gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.

 

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 26.04.2024 03:37 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.